Lataustehokkuuden ymmärtäminen

Latauksen aikana Tessie voi mitata akkuun lisättyä energiaa, laturin käyttämää energiaa ja kokonaistehokkuutta.

Lisätty energia

Tesla seuraa akkuun latauksen aikana lisättyä energiaa. Tessie käyttää tätä lukua suoraan. Se on sama kuin +x kW-arvo, joka näkyy ajoneuvossa sen latauksen aikana.

Käytetty energia

Tesla mittaa laturin virran ja jännitteen, ennen kuin tehokkuus heikkenee.

Tessie seuraa näitä arvoja ajan mittaan ja laskee latauksen aikana käytetyn virran.

Tehokkuus

Lataustehokkuus on akkuun lisätty energia jaettuna laturin käyttämällä energialla.

Tehokkuuteen vaikuttavat monet tekijät, kuten virtalähde, akun lämpötila ja ympäristön lämpötila.

Lataaminen 120 voltin pistorasioista (Pohjois-Amerikan kodeissa käytössä oleva vakiopistorasia) tuottaa tyypillisesti noin 70 %:n hyötysuhteen.

Lataaminen 240 voltin pistorasioista (tehokkaampi pistorasia, jota käytetään kuivausrummuissa ja sähköautojen latauslaitteissa) johtaa yleensä ~90 prosentin hyötysuhteeseen.

Lataaminen tasavirralla (DC), kuten Superchargereilla, johtaa yleensä 99-100 prosentin hyötysuhteeseen.