Maksuaikataulut

Vuonna 2024.26 Tesla toteutti Tessien Latausaikataulut-ominaisuuden Tesla-sovellukseen ja ajoneuvojen laiteohjelmistoon.

Latauksen ajoittamiseksi suosittelemme käyttämään tätä uutta ominaisuutta, joka löytyy Tessie-sovelluksesta (versio 13.7.42+) tai Tesla-sovelluksesta (versio 4.36.0+) kohdasta Aikataulu.

Latausaikataulut rajoittavat latauksen haluamiisi aikoihin ja ampeereihin. Kun sovitat latausajat halvimpiin sähkötariffeihin, voit säästää ajan mittaan valtavasti rahaa.

Jos ajoneuvo alkaa latautua aikataulun ulkopuolella, se pysäytetään minuutin kuluessa. Päivinä, jolloin ei ole aikataulua, ajoneuvo voi ladata milloin tahansa.

Katso Ajastetun latauksen vertailu ja selvitä, mikä latausvaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

Luo veloitusaikataulu

Valitse Automaatio > Luo > Latausaikataulu.

Aikataulujen ohittaminen

Voit ohittaa latausaikataulut painamalla Tessie-sovelluksessa Käynnistä lataus tai Lopeta lataus. Latausaikataulut jatkuvat, kun kytket laitteen seuraavan kerran.

Esimerkki: Lataus edullisempien sähkötariffien aikana klo 12:00-6:00.

Luo aikataulu kello 12 ja 6 väliseksi ajaksi, jolloin ajoneuvo latautuu vain kello 12 ja 6 välisenä aikana.

Esimerkki: Lataus viikonloppuna ja edullisempien arkipäivien sähkötariffien aikana klo 12:00-6:00.

Luo aikataulu maanantaista perjantaihin, klo 12:00-6:00.

Maanantaista perjantaihin ajoneuvo latautuu vain kello 12 ja 6 välillä. Lauantaina ja sunnuntaina ajoneuvo voidaan ladata milloin tahansa.

Esimerkki: Lataus arkipäivän sähköhuipputaksojen ulkopuolella, kuten klo 14-21.

Luo aikataulu maanantaista perjantaihin, klo 21.00-14.00.

Maanantaista perjantaihin ajoneuvo latautuu vain kello 21.00-12.00 ja 12.00-2.00 välisenä aikana. Lauantaina ja sunnuntaina ajoneuvo voi ladata milloin tahansa.

Esimerkki: Estää lataaminen tiettyinä päivinä

Luo aikataulu kyseisille päiville ja aseta kellonaika kello 12:00-12:01.

Esimerkki: Lataus 90 %:iin yöllä ja 100 %:iin aamulla.

Luo aikataulu klo 21.00-9.00 ja luo sitten kaksi toistuvaa automaatiota:

1. Aseta latausraja: 90 % klo 21.00. Ajoneuvo aloittaa latauksen klo 21.00, kunnes se saavuttaa 90 %:n tason.
  2. Aseta latausraja: 100 % klo 7 aamulla. Ajoneuvo aloittaa latauksen klo 7 aamulla, kunnes se saavuttaa 100 %.

Ajoneuvo aloittaa latauksen automaattisesti, kun latausraja on vähintään 3 % yli nykyisen tason.