Akunhallintajärjestelmän kalibrointi

Teslan akunhallintajärjestelmä (BMS) laskee toimintasäteen, akun varaustason ja kapasiteetin.

Ajan mittaan nämä laskelmat voivat muuttua epätarkoiksi, koska:

1. Kalibrointitarkkuus on muuttunut ajan myötä.
  2. Akku on epätasapainossa yksittäisten akkukennojen jännitteiden siirtymisen vuoksi.

Voit kalibroida BMS:n tarkkuuden uudelleen ja tasapainottaa akkukennot uudelleen seuraavasti:

1. Anna akun laskea alle 10 %.
  2. Jätä se siihen vähintään tunniksi.
  3. Lataa akku 100 %:iin ja jatka lataamista, kunnes ajoneuvo ei enää lisää energiaa laturista. Tämä voi kestää tunnin tai kauemmin sen jälkeen, kun 100 % on saavutettu.

Kun tämä prosessi on saatu päätökseen, BMS-mittaukset ovat tarkempia. Tämän seurauksena mitattu kapasiteetti ja kantama voivat muuttua.