Satunnaiset heräämiset

Tässä oppaassa selitetään, miksi Tesla herää itsestään ja mitä voit tehdä asialle.

Jos haluat täydellisen luettelon siitä, mitä voit tehdä auttaaksesi Teslaasi nukkumaan, noudata ohjeita osoitteessa Phantom Drainin poistaminen.

Järjestelmän kunnossapidon syyt

Useimmissa tapauksissa ajoneuvo on tarkoitettu huoltotoimenpiteiden suorittamiseen. Nämä huoltotehtävät ja niiden aiheuttama aallokko käyttäytyminen on esitetty yksityiskohtaisesti jäljempänä.

1. 12 V:n lisäakun huolto: 10-60 minuutin välein

Jos huomaat Teslan heräävän täsmällisesti samaan aikaan, tämä on syy siihen.

Teslan mukaan nämä aallot tukevat 12 V:n lisäakkujärjestelmää.

Tietyissä olosuhteissa Teslan data API voi käynnistää tämän. Muuta Tessie-ohjelmassa Asetukset > Yhteys > Kyselyväli 60 sekunniksi ja odota 24 tuntia, jotta näet, auttaako se.

Jos se ei auta, monet asiakkaat ovat onnistuneet vähentämään liiallista aallokkoa huoltamalla tai vaihtamalla 12 V:n akun.

2. Taustalataukset: Herää 2-15 minuutin välein

Kun tietojen jakaminen on käytössä, ajoneuvo saattaa usein herätä ja ladata tietoja Teslaan taustalla.

Voit estää nämä heräämiset poistamalla Software > Data Sharing (Ohjelmisto > Tiedonjako) käytöstä ajoneuvossa.

3. Teslan sisäänkirjautumiset: Lyhyet heräämiset 3-24 tunnin välein

Tesla ottaa jatkuvasti käyttöön konfiguraatiomuutoksia, hälytyksiä ja päivityksiä koko autokannassa, joten ajoneuvosi herää ajoittain ja ottaa yhteyttä Teslaan. Tätä kutsutaan "kotiin soittamiseksi" Teslan emoalukselle.

Näitä aaltoja ei voi estää.

4. Taustalataukset: Satunnaiset pitkittyneet heräämiset

Ohjelmistopäivitykset voivat latautua taustalla ja pitää ajoneuvon hereillä. Jotkin ohjelmistopäivitykset latautuvat vain Wi-Fi-yhteyden kautta, mutta toiset latautuvat myös matkapuhelinverkon kautta.

Näitä aaltoja ei voi estää.

5. Odottavat ohjelmistopäivitykset: Satunnaiset pitkittyneet heräämiset

Jos ohjelmistopäivityksen asennus on kesken, ajoneuvo saattaa pysyä hereillä tai herätä toistuvasti, kunnes se on asennettu.

Voit estää nämä heräämiset asentamalla kaikki odottavat päivitykset.