Akun hajoamisen minimointi

Akut heikkenevät luonnollisesti käytön myötä. Latauskäyttäytymiselläsi pitkän ajan kuluessa voi kuitenkin olla huomattava vaikutus.

Useimmissa ajoneuvoissa merkittävin yksittäinen asia, jonka voit tehdä akkusi (ja maksimietäisyytesi) optimoimiseksi, on se, ettet anna Teslan olla 100-prosenttisesti ladattuna. Kun akku pysyy täyteen ladattuna, se nopeuttaa hajoamista. Aseta latausraja päivittäistä käyttöä varten 80 tai 90 prosenttiin (sen mukaan, mitä Tesla-sovellus suosittelee) ja lataa tarvittaessa 100 prosenttiin.

Joissakin ajoneuvoissa on litiumrauta-fosfaattiakku (Lithium Iron Phosphate, LFP), joka on ladattava säännöllisesti 100 prosenttiin. Aseta latausraja 100 %:iin päivittäistä käyttöä varten ja lataa 100 %:iin vähintään kerran viikossa. Jos ajoneuvosi on ollut pysäköitynä yli viikon, lataa se 100 prosenttiin mahdollisimman pian.

Voit määrittää, onko ajoneuvossasi LFP-akku, avaamalla latausnäytön ajoneuvossa ja painamalla Set Limit (Aseta raja). Jos latausrajan liukusäätimessä näkyy "Daily" ja "Trip", ajoneuvossasi ei ole LFP-akkua.